
Food kolumnistica Berina Kapa donosi ukusan recept za prženi tofu u soja sosu
Tofu je bogat proteinima i sadrži sve esencijalne aminokiseline koje su vašem tijelu potrebne.Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedin...
Tacosi za doručak su ukusan obrok koji možete uživati bilo kada, ne samo za večerom.
Mekane kukuruzne tortilje punjene jajima, crnim grahom, sirom i vašim omiljenim dodacima – brz i ukusan obrok za početak dana.
Zagrijte tortilje: Tortilje zagrijte u mikrotalasnoj ili pećnici kako bi bile mekše.
Pripremite grah: U srednjoj tavi zagrijte ulje i dodajte crni grah, bijeli luk, crni luki, so i biber. Lagano zdrobite grah uz pomoć viljuške ili krute kašike, sve dok ne postane kremast, ali sa malim komadićima. Dodajte vodu i pustite da se krčka dok većina tečnosti ne ispari i grah postane kremast. Na kraju dodajte maslac i dobro promiješajte. Pokrijte i ostavite na toplom.
Pripremite jaja: Umutite jaja dok ne postanu ujednačena. U srednje velikoj tavi na srednjoj temperaturi, otopite preostalu kašiku maslaca. Kada maslac počne da pjeni, smanjite temperaturu na nisku, izlijevajte jaja u tavu i počnite ih miješati. Jaja će se brzo stvrdnuti, pa ih lagano gurajte prema centru tave, dok se ne skuhaju, ali i dalje ostanu mekana. Ovaj proces traje oko 3-5 minuta. Na kraju, dodajte prstohvat soli.
Sastavite tacos: Na svaku tortilju stavite sloj graha, zatim nekoliko kašika jaja i na kraju, prema želji, dodajte omiljene dodatke poput naribanog sira, salse ili avokada.
Savjeti i varijacije:
Sada možete uživati u ukusnim tacosima za doručak koji će vas napuniti energijom i zadovoljstvom od prvog zalogaja!
IslandLeigh/Getty Images Plus