Recept za bavarsko pecivo: Pecivo sa savršenim okusom
Donosimo vam recept za bavarsko pecivo s hrskavom koricom i mekanom unutrašnjošću, idealno za uživanje kao ukusna užina na okupljanjima Bavarsko p...
Sastojci:
500 g zelenog paradajza
500 ml vode
150 ml sirćeta
kašičica soli papar u zrnu
2 ljute papričice
đumbir veličine palca
sjemenke korijandera
svježi komorač
par listova lovora
4 čena bijelog luka
manji crveni ili ljubičasti luk
Priprema:
Paradajz operite te ih zarežite nožem s donje strane kako bi kiselina učinila svoje i kako bi bile ukusnije. Sve sastojke osim paradajza, svježeg komorača, luka i ljute papričice, prokuhajte kako bi se sol rastopila s tim da đumbir narežete na male trakice. U staklenku slažite paradajz, svježi komorač, papričicu presječenu na pola, 2 čena bijelog luka i luk nasječen na četvrtine te sve prelijte tekućinom.
Čvrsto zatvorite te okrenite staklenke naopako kako bi se postigla neka vrsta vakuuma. Ohladite te ostavite na kiseljenju barem 10-ak dana. Ovako spremljena zimnoca odlično ide uz sve vrste pečenja, a odlična je i uz variva.
Izvor: 24sata.hr