![Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2025/02/GettyImages-508511603-600x470.jpg)
Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj
Zdravstvene prednosti cvekle su mnogobrojne, ali mnogi cveklu smatraju dosadnom. Zato donosimo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u jelovnik. ...
Ukoliko ste pravi gurman i volite da se zabavljate u kuhinji kombinovanjem različitih ukusa, danas imamo pravi recept za vas! Kombinacija slatkog i slanog daće egzotičan ukus salati, koja će postati vaš omiljeni specijalitet.
Sastojci:
Priprema
Pomiješajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Smjesu dobro izmiješajte i podijelite na 2 dijela. Jedan dio iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu.
Zagrijte roštilj, a breskve isjeckajte i premažite marinadom. Redajte ih naizmjenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skinite breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro promiješajte i poslužite odmah.
Prijatno!
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock