Eliksir dugovječnosti: Napitak od mrkve, jabuke, limuna i đumbira

by | 27 Jula, 2019

Napitak koji je prava energetska bomba, a jednostavno se pravi biće vaše omiljeni piće – a, što je još bolje, on je eliksir za dugovječnost…

Sastojci:

4 mrkve
3 jabuke
sok od pola limuna
komadić đumbira

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, umutite i popijte svježe. Postupak možete ponavljati svakog dana, neće vam ništa škoditi.

Kako svaki od sastojaka ovog ukusnog napitka utiče na naše zdravlje, pročitajte na sljedećoj strani…

Mrkva popravlja vid, antikancerogena je, kožu čini mladom i zdravom; takođe, dobra je za srce, zube i desni, čisti tijelo i štiti od srčanog udara.

Jabuka jača imunitet, potpomaže pri mršavljenju, stimuliše rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne duplje, stimuliše varenje, štiti srce i krvne sudove, uklanja stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa, ima antikancerogena svojstva.

Limun čisti jetru i stimuliše njen rad. Prirodni je antiseptik i antioksidans, sprečava grip, prehladu i mnogo infekcija, pomaže kod želudačnih tegoba, probave, podstiče stvaranje enzima u jetri, normalizuje rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje. Takođe sprečava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog holesterola, alkalizuje organizam, sprečava grčeve i bolove u mišićima, reguliše rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želudačne tegobe i nadutost, stimuliše sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu (posebno morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu kod hemoterapije). Posjeduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva i zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

Đumbir je takođe anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima protivupalna svojstva zbog kojih se koristi kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva. Hemijski sastojci koje sadrži đumbir su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

IZVOR: LIFE CONTENT