
Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj
Zdravstvene prednosti cvekle su mnogobrojne, ali mnogi cveklu smatraju dosadnom. Zato donosimo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u jelovnik. ...
Ukoliko ste osoba koja ima česte glavobolje, probajte da umanjite problem hranom. Uvedite ove namirnice u vašu redovnu ishranu, a pozitivan efekat ćete sigurno uočiti.
Mlijeko s malo masnoća
Uzroci glavobolje su najrazličitije prirode, a jedan od čestih je dehidracija organizma. Izbjegavanje alkohola i hrane pune soli jeste najbolje preventivno rješenje, a unos mlijeka je koristan zbog sadržaja kalcijuma i kalijuma u njemu. Tri čaše mlijeka dnevno mogu da regulišu vaš krvni pritisak i smanje rizik od gojaznosti i dijabetesa.
Riba
Namirnice bogate vitamini B6, B12 i folnim kiselinama pomaže kod smanjenja glavobolja, a zbog toga se preporučuju tuna i losos. Mala količina dimljenog lososa može mnogo da utiče na vaš stomak i glavu.
Dinja
Samo jedna dinja sadrži 66 miligrama magnezijuma, a njenim unosom se reguliše nivo šećera u krvi kod onih osoba koje imaju problem s niskim nivoom šećera.
Sivi sitni pasulj
Jedna šolja ovog pasulja sadrži 25 posto dnevnog unosa vitamina, a najviše je bogat magnezijumom. Ostale namirnice bogate magnezijumom: banane, avokado, badem, špinat.
Krompir
Krompir takođe pomažu u borbi protiv dehidracije, jer obiluje magnezijumom, vitaminima A, C, B6.
Višnje
Uglavnom sve vrste voća pomažu da se izborite s glavoboljom, jer njihovim unosom nadoknađujete izgubljenu vodu koja je neophodna organizmu. Višnje u organizmu stvaraju nitrit okside koji suzbijaju glavobolju.
Autor: Life Content