
Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj
Zdravstvene prednosti cvekle su mnogobrojne, ali mnogi cveklu smatraju dosadnom. Zato donosimo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u jelovnik. ...
Da se ne ponavljamo – doručak se ne smije preskakati! A ova opcija će vam pomoći da se ujutru zapravo uopšte ne mučite oko pripreme.
Činija ovsene kaše je vaša dnevna doza borbe protiv holesterola, sadrži visoku koncentraciju vitamina E koji krvne sudove čini otpornijim, štiti ćelijske membrane ali i povećava plodnost. Osim toga, veliki je izvor lipida, sastojaka koji se najlakše pretvaraju u energiju zbog kojih je ovsena kaša nezamjenjiva kada je u pitanju prvi dnevni obrok.
Ipak, kako se ona uglavnom jede topla, pretpostavljamo da vam u sred ljetne vrućine nije ni na kraj pameti ovakav doručak. Naravno, to ne znači da treba da ostanete – dovoljno je samo da unesete male izmjene u svoj uobičajeni način pripremanja kaše.
Potopite ovas prethodno veče u činiju obranog mlijeka ili jogurta i ostavite ga u frižideru, pa ćete ujutru imati hranljivi i osvježavajući ljetni doručak.
Time što ovas nećete zagrijevati, dobijate i dodatne prednosti – osjećaj sitosti traje duže.
Načini da ovaj doručak učinite ukusnijim i još zdravijim su brojni. Zasladite kašu medom, dodajte orahe, sušeno ili svježe voće.
Izvor: cosmopolitan.rs