Recept za neobičan slatkiš: Napravite crne jabuke!

by | 17 Oktobra, 2014

Ne brinite, ove jabuke nisu otrovne kao ona koju je probala Snježana, iako je recept za “Black Poison” inspirisan upravo ovom junakinjom!

crne-jabuke-490x734

Za pripremu ovog neobičnog slatkiša potrebno vam je ukupno oko dva sata. Ne brinite, na kuhanje ćete potrošiti svega deset minuta. 🙂

Neophodni sastojci:

  • 6 jabuka Greni Smit
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • pola šolje tečnog šlaga
  • 4 kašičice putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • jestiva crna boja
  • drveni štapići koje ćete zabosti u jabuke

1. Kako biste napravili karamel smjesu, u šerpicu sipajte šlag u tečnom stanju i smeđi šećer, te stavite na srednju temperaturu. Neprestano miješajte dok se šećer ne rastopi. Kada se rastopi, dodavajte postepeno puter, kašičicu, po kašičicu. Nakon svake kašičice dobro promiješajte. Smanjite ringlu na minimum te dodajte ekstrakt vanile. Konstantno miješajte dok smjesa ne postane svijetlobraon (oko šest minuta). Morate neprestano miješati kako vam šećer ne bi zagorio.

2. Čim sklonite karamel smjesu sa ringle, odmah je sipajte u teglu. Ostavite oko jedan sat da se ohladi i zgusne.

3. Otkinite peteljke s jabuka i pažljivo zabodite štapiće u središte.

4. Jednu po jednu, umočite jabuke duboko u karamel, ali ostavite zeleni krug oko štapića, odnosno nemojte potopiti cijelu jabuku. Držite neko vrijeme jabuku iznad tegle s karamelom dok se potpuno ne ocijedi.

5. Stavite jabuke na papir za pečenje i ostavite ih da odstoje oko sat vremena i spremne su za posluženje!

Autor: Life Content
Foto: Pinterest