Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj
Zdravstvene prednosti cvekle su mnogobrojne, ali mnogi cveklu smatraju dosadnom. Zato donosimo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u jelovnik. ...
Trešnje podižu energiju i utiču pozitivno na raspoloženje, ali i doprinose brzom mršavljenju. Ovo voće neicrpan je izvor inspiracije modnim kreatorima i često se simbol trešnje može naći na nekom proljetnom aksesoaru.
Sadrže malo kalorija, nemaju masnoća, a imaju visoki procenat vode. Istraživanja su pokazala da povećan unos vode u organizmu povećava nivo energije i pomaže u ubrzavanju metabolizma. Mnogi ljudi koriste prednosti konzumiranja voća bogatog vodom, poput trešanja, za mršavljenje.
Poput većine voća, trešnje imaju mnogo kalijuma, a malo natrijuma, što pomaže kod izlučivanja vode iz organizma. Trešnje su jedno od voća sa najnižim glikemičnim indeksom. Sadrže kombinaciju antioksidanata protiv starenja, bogate su vlaknima, vitaminima A, B i C, sadrže mnogo minerala, posebno kalcijuma, željeza i kalijuma.
Svaka trešnja ima samo 4 kalorije (1 šoljica sadrži oko 90 kalorija), imaju jednake količine ugljenih hidrata i proteina, a uopšte nemaju masnoća.