Zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom
Mnogo je načina kako jutro započeti zdravim obrokom, a u nastavku dostavljamo ideju za zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom Berina K...
Ovu tradicionalnu poslasticu mnogi vole zbog kombinacije orašastih plodova hrskave strukture i slatkog preljeva tzv. agde.
Divit baklava možda ne spada u one standardne, ali se definitivno vrijedi potruditi jer okus će oduševiti sve ljubitelje ove vrste slastica. Divit ili kako je još nazivaju, zgužvana baklava lakša i slađa za jesti, jer je sitnija i sočnija. Recept smo pronašli kod food blogerice Lamije Trešnjo Muharemi, poznatije kao @cherryontop, a na vama je da prikupite sastojke koji vam nedostaju i uživate u rapsodiji okusa koje ova poslastica pruža.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Za baklavu:
– 1 pakovanje gotove jufke
– 500 g mljevenih oraha
– 200 g putera
– 100 g mljevenog keksa
– 100 g šećera
– 50 ml ulja
Za agdu:
– 900 ml vode
– 800 g šećera
– sok od 1/2 limuna