
Zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom
Mnogo je načina kako jutro započeti zdravim obrokom, a u nastavku dostavljamo ideju za zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom Berina K...
Pronašli smo recept za hrskave jelkice od lisnatog tijesta. Brzo se i jednostavno prave, a lijepo izgledaju na primjer stolu za doručak. Potrebna su vam samo 4 sastojka i obećavamo vam da će ih obožavati cijela porodica.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Razvaljajte lisnato tijesto. Izrežite tanku traku iste veličine s kraće strane oba sloja. Jedan sloj lisnatog tijesta ravnomjerno namažite Nutellom, na to stavite drugi sloj lisnatog tijesta. Dobiveni sendvič od lisnatog tijesta još malo zarolajte valjkom za tijesto.
Izrežite trakice širine oko 2 cm s duže strane. Svaku traku oblikujte u jelku kao što je prikazano na videu i navucite na drveni štapić. Od preostale dvije trake lisnatog tijesta izrežite male zvjezdice.
Na lim za pečenje stavite jelke i zvjezdice. Umutiti žumanjak sa biljnim mlijekom i premazati preko lisnatog tijesta. Po želji lisnato tijesto prije pečenja pospite šećerom od trske.
Peći u zagrijanoj rerni na 180 Celzijevih stepeni 20 minuta.
Savjet: Zvjezdice će ranije porumeniti, izvadite ih iz rerne nakon 10-ak minuta. Nakon pečenja zvjezdice staviti na jelke, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Uživajte!