Zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom
Mnogo je načina kako jutro započeti zdravim obrokom, a u nastavku dostavljamo ideju za zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom Berina K...
Jagode i bijela čokolada su uvijek dobra kombinacija, stoga smo ovaj recept, koji smo pronašli kod food blogerice Lamije Trešnjo Muharemi odlučili podijeliti s vama.
View this post on Instagram
Za manje od sat vremena pravljenja dobit ćete poslasticu koja će vam biti must za sve nadolazeće sezone jagoda.
– 200 g bijele čokolade
– 100 ml vrhnja za šlag
– 80 g kokosa
– 50 g krem sira
– 5 jagoda
+ dodatnih 50 g kokosa
Vrhnje za šlag staviti na laganu vatru i kuhati do vrenja, te preliti preko već izlomljene bijele čokolade. Sačekati par minuta pa izmiješati. Zatim dodajte krem sir i kokos, sjedinite i ostavite 1h u frižider da se smjesa stegne.
Kašikom trebati odvajati smjesu, ‘razlijepiti’ na dlanu, u sredinu dodati jagodu, tačnije pola jagode, jer svih 5 komada treba prerezati na pola. Lijepo sve zatvoriti i formirati kuglicu. Potom uvaljate u dodatni kokos. Služite hladno… i uživajte.
iStock/Getty Images