Zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom
Mnogo je načina kako jutro započeti zdravim obrokom, a u nastavku dostavljamo ideju za zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom Berina K...
Kao i svaki TikTok recept, krompir s parmezanom više je umjetnost nego znanost. Odnosno, postoji nekoliko načina da napravite ove ukusne krompire, ali evo isprobane i prave metode za početak. Za početak, zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni. Toplina je ključna za hrskavost krompira. Zatim stavite komad neslanog maslaca u lim za pečenje i pustite da se zagrije u rerni dok se ne otopi.
U međuvremenu operite, osušite i narežite krompir na ploške. Najbolji je izbor mladi krompir. Zarežite ga malo kako bi se parmezan zalijepio. Nakon što se maslac otopi, umiješajte bijeli luk u prahu, italijanske začine, sol i biber te dovoljno nasjeckanog ili naribanog parmezana da dobijete pastu. Smjesu rasporedite po posudi. Zatim u smjesu stavite krompir prerezanom stranom prema dolje.
Neki ljudi vole umočiti marinirane prerezane strane krompira u dodatni sir i vratiti ih u jelo, drugi će kore pokapati maslinovim uljem i posuti solju i sirom po vrhu. Vratite posudu u rernu na 30 minuta (vrijeme pečenja ovisi o veličini krompira), odnosno dok se krompir ne bude mogao probosti viljuškom. Za posluživanje ukrasite svježim peršinom, nasjeckanim sirom i mljevenom paprikom.
iko636 / iStock / Getty Images Plus