Recept iz domaće kuhinje: Pita od jabuka sa orasima
Pita od jabuka sa orasima, omiljena jesenja poslastica, donosi toplinu doma. Uz jednostavne sastojke i brzinu pripreme, uživajte u savršenom ukusu ...
Mnogo je načina kako jutro započeti zdravim obrokom, a u nastavku dostavljamo ideju za zdrav jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom
Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina.
Započeti dan zdravim obrokom može biti jednostavno i ukusno! Ovaj recept za zdravi jutarnji tost s namazom od cvekle i avokadom idealan je način da unesete vitamine i hranljive sastojke u svoj organizam.
U nastavku vam donosimo jednostavan recept koji će obogatiti vaše jutro i dati vam energiju za cijeli dan!
Dobro isprati cveklu pod hladnom vodom pazeći da se ne ošteti kora. Stavite je kuhati u zasoljenu vodu. Biće potrebno cca 30-45 minuta kako bi se skuhala, ali u svakom slučaju provjerite viljuškom da li je dovoljno mekana/skuhana.
Kada se ohladi, ogulite koru i isjecite na kockice. Cveklu možete pripremiti i dan prije, a skuhana može stajati u frižideru po par dana.
Dodajte u multipraktik ili blender kuhanu cveklu, indijske oraščiće, mlijeko i začine. Blendajte dok ne dobijete konzistentnu smjesu.
Tost premažite sa sosom od cvekle, potom naredajte kriškice avokada, mikrobilje i pospite narom.
Berina Kapa, Sarsmis/iStock/Getty Images Plus