
Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj
Zdravstvene prednosti cvekle su mnogobrojne, ali mnogi cveklu smatraju dosadnom. Zato donosimo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u jelovnik. ...
Iako neki smatraju kako bademe treba izbjegavati zato što obiluju masnoćama, mi vam donosimo tri razloga zbog kojih bi trebalo da ih jedete svakodnevno.
Foto: Guliver/Getty Images
Štite od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa
Konzumacija badema štiti srce i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Takođe utiču na poboljšanje osjetljivosti organizma na inzulin, stoga su važni u borbi s dijabetesom.
Povećavaju energiju i koncentraciju
Konzumacija badema znači stabilizaciju šećera u krvi, što znači i više energije tokom dana. Šaka badema dnevno povećava koncentraciju i utiče na bolje raspoloženje.
Pomažu u mršavljenju
Polinezasićene i mononezasićene masnoće koje se nalaze u bademima sprečavaju prejedanje i potiskuju osjećaj gladi. Ali imaju i visoki udio magnezijuma, pa stoga pomažu u izgradnji mišića.
IZVOR: LJEPOTAIZDRAVLJE.HR