
Zdravstvene prednosti cvekle – i najukusniji načini za uživanje u njoj
Zdravstvene prednosti cvekle su mnogobrojne, ali mnogi cveklu smatraju dosadnom. Zato donosimo nekoliko ideja kako je možete uvrstiti u jelovnik. ...
Savršena receptura povrtnih Argeta Veggie namaza koji će zadovoljiti baš sve – vegane, vegetarijance i svejede. Četiri fantastična okusa temelje se na slanutku i jedan novi na bazi od leće Tartar od leće, što ih čini bogatim izvorima proteina i vlakana. Možete birati između Argeta Veggie slanutka, Argeta Veggie crvene paprike, Argeta Veggie crnih maslina, Argeta Veggie Chili & limuna, Argeta Veggie Tartar od sočiva/leće.
Povrtni namazi Argeta Veggie pripremaju od pažljivo odabranog povrća vrhunske kvalitete i ne sadrže konzervanse, umjetne boje, umjetne pojačivače okusa niti gluten. Donosimo naš omiljeni recept…
U veliku tavu stavite jednu kašiku ulja i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte paradajz, bijeli luk i ½ kašičice soli. Uz često miješanje kuhajte oko osam minuta, odnosno dok paradajz ne omekša i ne počne puštati svoj sok. Paradajz i bijeli luk izvadite iz tave, ali sokovi neka ostanu u tavi. Narežite listiće bosiljka na tanke trakice. Izmiješajte paradajz i pola količine bosiljka u zdjelici.
Kriške hljeba nakapati maslinovim uljem i zapeći u rerni ili na žaru dok izvana ne porumene, ali iznutra trebaju biti meke. Na preprženi hljeb namažite svoju Veggie Argetu po izboru. Na svaku krišku stavite obilnu količinu paradajza s bijelim lukom. Pospite ostatkom listića bosiljka i poslužite. Prilikom posluživanja staviti feta sir te narezati masline i dodati.
Argeta Veggie slanutka koji čuva sve tajne prirode
Argeta Veggie crvena paprika će vam postati najdraži okus
Argeta Veggie crna maslina je okus koji treba probati
Argeta Veggie Chili & limun doživite strastveni čili i osvježavajući limun
Argeta Veggie Tartar od sočiva/leće namijenjen je pravim gurmanima
PR, AERIL01/ DIANA SKLAROVA/ LILECHKA75 / ISTOCKVIA GETTY IMAGES PLUS