Začin zlata vrijedan: Ljekovita himalajska so

by | 29 Aprila, 2017

Iako je morska so na boljem glasu od obične bijele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku.

Foto: Arhiva portala

Kao argumente navode podatak da je najčistija i najzdravija, jer se vadi iz nezagađenog područja Himalaja.

Roza je boje zbog željeza, a sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, što znači da tijelo snabdijeva svim potrebnim mineralima.

Brže se vari i ne podiže krvni pritisak, koristi se u manjoj količini od obične soli jer ima jači ukus.

Osim toga, sprečava dehidrataciju, reguliše nivo šećera u krvi, ubrzava metabolizam, umiruje grčeve u mišićima, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod vaskularnih oboljenja…

Dobra je za relaksaciju, čisti tijelo od toksina i oslobađa od stresa kada se doda u kupku sa toplom vodom. Na isti način ublažava prehladu i smanjuje bolove izazvane artritisom.

IZVOR: NOVOSTI.RS