Vlasnica bloga Ljepota čitanja donosi prijedloge knjiga koje nećemo ispuštati iz ruku
Petra Jukić strastvena je čitateljica knjiga i jedna od prvih book blogerica na ovim prostorima. Ona na svom blogu @ljepotacitanja okuplja više od ...
Ako uzmemo Daynea Levinrada za riječ, ovo je najčešće objavljena kafa na društvenim mrežama na svijetu u posljednjih nekoliko mjeseci.
Dayne je barista koji je skovao hešteg #coffeeinacone koji je podijeljen više od milion puta. Riječ je o poprilično impresivnoj brojci ako znamo da se ta kafa u kornetu poslužuje samo u The Grind kafiću u Johannesburgu.
https://www.instagram.com/p/BF0y0LgKZ5v/?tagged=coffeinacone&hl=en
Zašto nije ovo pokušao već ranije? Levinrad kaže da je bilo potrebno puno upornosti kako bi kreirao savršen proizvod kojeg ima sada – toliko je savršen da ga je patentirao!
https://www.instagram.com/p/BF3N78gGF4z/?tagged=coffeinacone&hl=en
Znao je da svi potrošači vole sladoled, kafu i čokoladu. Njegova odluka u početku da iskombinuje sva ta tri sastojka bila je problematična jer je kornet uvijek bio pretanak za držanje kafe.
https://www.instagram.com/p/BGL6TJuLZeG/?taken-at=1021271945&hl=en
“Kupili smo aparat i sami počeli da pravimo kornete, koristeći različite vrste brašna, ali i čokolade kako se ne bi odmah topila. Nismo mogli tolerisati nikakvo curenje”, objasnio je Dayne.
https://www.instagram.com/p/BGD-DH2s7so/?taken-at=1021271945&hl=en
Tehnika koja koja funkcioniše uključuje obaganje korneta s četiri vrste čokolade koje omogućuju korisnicima deset minuta vrem,ena prije nego se čokolada i vafl krenu topiti.
https://www.instagram.com/p/BFtm6vEgUyB/?taken-at=1021271945&hl=en
Sasvim dovoljno za uživanje, zar ne?
IZVOR: LIFE CONTENT