Vlasnica bloga Ljepota čitanja donosi prijedloge knjiga koje nećemo ispuštati iz ruku
Petra Jukić strastvena je čitateljica knjiga i jedna od prvih book blogerica na ovim prostorima. Ona na svom blogu @ljepotacitanja okuplja više od ...
U sklopu Coffee fest-a održana je prva Franck Latte Art radionica koja predstavlja svojevrsnu umjetničku nadogradnju u pripremi i posluživanju kafe.
Uz voditeljicu Maju Miralem, Franckov profesionalni barista i voditelj razvoja HoReCa usluga Zoran Trkulja, pokazao je kako se dolijevanjem mlijeka u šoljicu kafe te korištenjem čokolade uz docrtavanje štapićima stvaraju prava mala remek djela.
Umjetnost crtanja kremastom mliječnom pjenom po kafi pojavila se 80-ih godina prošlog stoljeća te brzo proširila povećavajući potražnju za profesionalnim baristima i potrebu za njihovim stalnim usavršavanjem te kreativnošću i inovacijama u pripremi espressa i napitaka od kafe.
Franckov barista tom je prilikom predstavio i specifičnosti Franck premium kafe za ugostiteljstvo – Espresso Stretto i Superiore za sve one koji uživaju u vrhunskim kafama. Superiore espresso vrlo je specifična mješavina različitih arabica uz manji dodatak probranih robusta koje pridonose savršenoj pjeni. Ono što ga razlikuje od ostalih kafa jest prvi dojam vrlo nježne, blage i pitke šalice, dok se naknadnim oslobađanjem svih aroma stvara
nezaboravan doživljaj punog okusa. Karakteriziraju ga izrazito naglašene arome koje u podlozi imaju čokoladu prošaranu cvjetnim notama, a koje se nakon ispijanja dugo zadržavaju u ustima (dugotrajni „aftertaste“).
Za razliku od Superiore mješavine, Stretto espresso pruža potpuno drugačiji doživljaj. Riječ je o snažnijem, ali vrlo profinjenom profilu kafe koji je prepoznatljiv po intenzivnim aromama tamne čokolade protkanim finim notama raznih začina.
Ovako pripremljenom kafom, pravim umjetničkim djelom, Franck je počastio sve posjetioce ovog festivala.