Drugi “Poslovni forum menadžera RS” održan u Banjaluci

by | 26 Aprila, 2016

Menadžment u regionu se sporo i neefikasno prilagođava trendovima, menadžeri se često nalaze između suprotnih, čak konfliktnih i isključujućih interesa ciljnih javnosti sa vrlo različitim očekivanjima, načini rada sa ljudima su zastarjeli i neefikasni, pa su kontinuirano lično usavršavanje, praćenje megatrendova i promjena organizacione kulture prioriteti menadžmenta u regionu – glavni su zaključci i poruke drugog Poslovnog foruma menadžera Republike Srpske, održanog nedavno u Banjaluci.

Dragan Močević - S obzirom na promjene na našem tržištu neophodno je da se menadžeri i u javnom i privatnom sektoru stalno usavršavaju!

Dragan Močević – S obzirom na promjene na našem tržištu neophodno je da se menadžeri i u javnom i privatnom sektoru stalno usavršavaju!

Poslovnom forumu menadžera Republike Srpske, u organizaciji Centra za edukaciju “Pro Educa” iz Banjaluke, prisustvovalo  je preko 200 učesnika – rukovodilaca i menadžera iz privatnog i javnog sektora, predstavnika institucija sa državnog, republičkog i lokalnog nivoa, ali i stručna javnost i mediji.

“Teme ovog Foruma menadžera su teme za koje su menadžeri u RS iskazali interesovanje tokom istraživanja koje smo radili prije šest mjeseci, tako da je današnji Forum nastavak kontunirane edukacije, jer je jako važno, s obzirom na sve promjene koje se dešavaju na našem tržištu, da se menadžeri i u javnom i u privatnom sektoru dodatno usavršavaju”, rekao je Dragan Močević, iz Centra za edukaciju Pro Educa.

Poslovni forum menadžera RS okupio je više od 200 učesnika

Poslovni forum menadžera RS okupio je više od 200 učesnika

Utiske sa ovogodišnjeg Poslovnog foruma menadžera RS prenijeli su Aleksandar Zolak, direktor agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, Snježana Balać, generalna direktorica “Mega Trade” i Dragan Kovačević, direktor Hypo Alpe-Adria Bank Banjaluka.

Interesantne teme i kompetentni sagovornici oduševili su učesnike Foruma

Interesantne teme i kompetentni sagovornici oduševili su učesnike Foruma

“Predavači su bili vrlo kompetentni, teme koje su obrađivali su savremene, na jednostavan i zanimljiv način predstavljene. Pobudile sume na razmišljanje što se tiče posla kojim se bavim i potrudiću se da ovo što sam saznao razradim detaljnije i vidim šta korisno mogu izvući za sebe i organizaciju u kojoj radim”, rekao je Zolak.

Savremene teme obrađivane su na jednostavan i zanimljiv način

Savremene teme obrađivane su na jednostavan i zanimljiv način

Snježana Balać, generalna direktorica “Mega Trade”, smatra da je ono što su učesnici foruma imali priliku da čuju biti korisno u njihovom daljem radu, posebno informacije o zemljama iz okruženja.

“Prvi put sam na forumu ovakve vrste i zaista sam zadovoljna, a posebno mi je drago što u publici vidim mnogo žena. Većina menadžera u RS posluje u, mogu slobodno reći, zatvorenom okruženju, pa smo često uskraćeni za ovakva i slična predavanja i iskustva”, dodala je.

Za ovogodišnji Forum vladalo je veliko interesovanje medija

Za ovogodišnji Forum vladalo je veliko interesovanje medija

Dragan Kovačević, direktor Hypo Alpe-Adria Bank Banjaluka, kaže da su predavanja bila interesantna, zasnovana na modernim, savremenim kretanjima koja se dešavaju u svijetu u upravljanju kompanijama.

“Kao što je rekao jedan filozof: ‘Samo su promjene stalne’, svijet istinski živi u stalnim promjenama i sva dešavanja i globalna kretanja u našoj sredini zahtijevaju stalnu adaptaciju i promišljanje kako se prilagoditi promjenama. Smatram da je ovaj forum opravdao očekivanja, da je dobro organizovan i u smislu obrade tema vrlo moderan, koristan i poučan”, rekao je Kovačević.

TEKST I FOTO: PR