
Crvena kamelija: Izvor mladosti za kožu u liniji N°1 de Chanel
Linija N°1 de Chanel koristi dugovječnost crvene kamelije kako bi ciljano očuvala mladost kože. Kontrolisanjem mehanizama koji p...
Bajram samo što nije. Slatke delicije dio su svake praznične trpeze pa ćete tako vidjeti kako se sprema baklava sa pistacijama i suhim šljivama večeras u 17.15 sati, samo na OBN-u.
Foto: OBN PR
Slatkiši su kruna kulinarstva – njegov najraskošniji, najmaštovitiji i najdekadentniji dio. U pripremi su presudni detalji; ovdje kuhari mogu pokazati svu svoju kreativnost i umijeće. Dovoljan je samo jedan krivi gram da sve krene krivo. Ali kad uspiju, slastice vesele najmlađe, tješe nesretne, griju zaljubljene i dovode u napast neodlučne.
Foto: OBN PR
Uživajte, dijeta može pričekati do završetka Bajramskih blagdana, jer Petar Žuljević u emisiji “Sa slatkim na ti” na OBN-u sprema savršenu baklavu. Istorija same baklave je raznolika, isto koliko i načina za njenu pripremu. Ono što je sigurno je da njen postanak dugujemo Asircima, a Turcima njenu popularnost u našim krajevima.
Foto: OBN PR
Petar nas vodi u orijentalno slastičarstvo i priprema baklavu sa pistacijama i baklavu sa suhim šljivama. Dan poslije u istom terminu možete vidjeti kako se sprema krokonbuš i neodoljivi bijeli mus s narandžom, takođe specijaliteti kojima možete počastiti svoje goste.
Foto: OBN PR
Kulinarski show “Sa slatkim na ti” neka bude vaš izbor i za kraj TV sedmice od 17.15 sati na OBN-u. Petar Žuljević, jedan od najboljih slastičara regije, zna kako se pravi slatka čarolija.
TEKST: OBN PR