Pridružite nam se u parku Jezero, sadimo “Šumu života”

by | 20 Aprila, 2016

Sadnjom stabala u parku Jezero ispod Pedijatrijske klinike i Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevu danas u podne proslavićemo naš jubilej – izlazak 100. broja magazina Ljepota&Zdravlje i Dan planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja svijeta!

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Šume su pluća naše planete. Svake godine, zbog požara i sječe, Zemlja izgubi veliki dio svojih šuma. Stoga smo odlučili da se sadnjom novog, mladog drveća zahvalimo prirodi što nam je omogućila život, te sačuvamo planetu za buduće generacije.

Povodom jubilarnog 100. broja magazina Ljepota&Zdravlje, želimo istaknuti važnost podizanja ekološke svijesti ljudi, te sadnjom 100 stabala (Pančićeva omorika, smrča i brijest) uljepšati izgled parka Jezero koji je uredila i o njemu brine Općina Centar Sarajevo.

Sadnice će među prvima posaditi Jelena Joksimović, glavna urednica magazina Ljepota&Zdravlje, i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, čime će svečano otpočeti sadnja stabala u dijelu parka Jezero pod pokroviteljstvom Ljepote&Zdravlja.

Pozivamo i ostale kompanije da nam se pridruže u ovom ekološkom projektu pod nazivom “Šuma života”, te daju svoj doprinos sadnjom novih stabala ili kupovinom svega onoga što će pomoći da ovaj park zablista i bude mjesto relaksacije i odmora pacijenata Pedijatrijske i Ginekološke klinike, ali i svih građana i građanki Sarajeva.

IZVOR: LJ&Z