Netflix u decembru 2024: Stižu novi filmovi i serije
Netflix u decembru 2024. izbacuje nove filmove i serije koji će nam uljepšati zimske večeri i pružiti predah nakonnaporne radne sedmice. Decembar...
Razgovarala: Brankica Treskavica
Vjekoslav Kramer, poznati TV kuhar iz Sarajeva, učesvovaće na regionalnoj konferenciji “Pro Femina 2014”, koju magazin “Lepota i zdravlje” organizuje 3. aprila u hotelu Hyatt Regency Belgrade. Popularni voditelj i autor emisije “Lonci i poklopci” biće moderator panela „Food is the new fashion”, a otkrio nam je zašto u kuhinji, ipak, više vjeruje ženama.
– U doba krize zanimanje za kuhanje i gastro emisije postalo je izuzetno veliko, na televizijama imamo pravu ekspanziju kuharskih šou programa, a zahvaljujući svemu tome djeca se sve više interesuju za kuharske škole. Mislim da bi bilo izvrsno kad bi se toliko pažnje poklanjalo mnogim drugim zanimanjima, od zanatskih do umjetničkih. Kao ilustraciju, pomenuću veoma dobru i izuzetno gledanu emisiju o vrtlarstvu, koja se prikazuje na RTL-u. Jasno je da ne možemo svi imati svoj vrt, ali zato svako od nas na terasi može da ima dvije-tri saksije. Što se TV kuhara tiče, ne znam zašto, ali radije gledam one koje vode žene, a najdraža mi je Najdžela Loson. Kad se sve sabere, ispadne da su muškarci bolji kuhari, ali ja ipak „kontam“ da žene to bolje rade. Dok ih posmatram kako kuhaju, pa i kad to rade pred kamerama, zamišljam da su odgajile jedno ili dvoje djece, spremale im hranu, pa im nekako više vjerujem. Mi, muški kuhari smo „šminka“ – kuhamo u restoranima, na televiziji, ali privatno rijetko. Međutim, meni najviše prija kad kuham s prijateljima i za prijatelje. Juče smo moja Dada (Davorka Pekišić) i ja spremali izraelska jela, a na večeri je bilo nas petnaest. S Dadom sam, za Novu godinu, bio u Telavivu, pa smo odatle „donijeli“ nekoliko novih jela. Nas dvoje smo zajedno bili i u Portugaliji, Norveškoj, Islandu, a spremamo se ponovo u Portugaliju i zatim u Španiju. Uvijek na putu obiđemo restorane, upoznamo lokalne specijalitete, kupimo začine, pa poslije za našu ekipu organizujemo večere.
Program cijele konferencije možete pogledati OVDJE.