Obrnuta french manikura: Novi trend u svijetu noktiju
Obrnuta french manikura donosi osvježenje klasičnom izgledu. Ovaj neobičan dizajn pozicionira boje iznad kutikule, pružajući jedinstven stil Nema ...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjske filee isjeći na parčad tako da se od svakog filea dobiju 4 komada. Istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu, a potom oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom, a zatim bočne stranice obložiti listovima slanine i pričvrstiti čačkalicom. Potom ih propržiti na vrelom ulju s obje strane i ostaviti na toplom.
3. Crni luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kocke, pelet paradajza izgnječiti. Feferonu isjeći na kolutove, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati papriku te i nju kratko propržiti. Potom dodati pelat paradajza i nastaviti s dinstanjem, dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati feferonu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti dinstano povrće, odozgo poslagati pržene medaljone, na svaki staviti kolut mocarele i kratko zapeći u rerni da bi se sir otopio.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept