Kako se pravilno njeguje masna koža
Recite zbogom proširenim porama i prekomjernom sjaju. Otkrivamo kako se pravilno njeguje masna koža. Imati masnu kožu može biti jako frustrirajće....
Ako bi nečiju beauty rutinu voljeli da do tančina primijenimo, onda je to svakako ona Sofije Loren! Žena koja već gazi devetu deceniju, vjerovali ili ne, već decenijama je simbol ljepote, mladolikosti, ženstvenosti i dobre njege.
Ona je uspjela da stari dostojanstveno i sa stilom, i danas bi joj dali bar 20 godina manje… Predivna Italijanka jednom prilikom otkrila je i recept za njegu lica koji joj je pomogao više od skupih kozmetičkih preparata, istakavši da je to najbolji domaći melem koji je primjenjivala.
Riječ je o jednostavnoj maski za podmlađivanje, za koju vam treba svega 4 sastojka. Pa, ako vam je stalo da se suprotstavite godinama, i održite svoje lice zategnutim, blistavim i elastičnim, ovo je prava stvar za vas!
Potrebni sastojci:
Ukoliko imate suhu kožu lica, odlučite se za kajmak, dok će normalnom tipu kože više odgovarati mlijeko ili jogurt. Za masnu kožu preporučuju se kiselo mlijeko ili kefir.
Želatin je zaslužan za “peglanje” sitnih bora, te za omekšavanje kože i podsticanje cirkulacije.
Kliknite na sljedeću stranicu…
Priprema:
Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomliječnom proizvodu), pa odložite u frižider na 6 do 8 sati. Nakon toga, blago miješajući, ugrijte smjesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori.
Sklonite sa šporeta, pa u smjesu dodajte med i glicerin. Dobro promiješajte. Sačekajte nekoliko minuta da se malo ohladi, pa je nanesite na čisto lice, vrat i zonu dekoltea.
Držite je na koži 20-25 minuta, a potom je uklonite papirnom maramicom, umočenom u mlijeko.
Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom. Ovako pripremljenu masku čuvajte u frižideru 5-7 dana i nanosite je svakodnevno.
Ujutro je možete nanositi na lice hladnu, da biste osvježili lice, a uveče malo ugrijanu (u mikrovalnoj pećnici ili na vodenoj pari) za pojačanje hranjivog efekta.