![Najbolji gourmand parfemi: Popularniji su nego ikad](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2025/02/GettyImages-111797857-600x470.jpg)
Najbolji gourmand parfemi: Popularniji su nego ikad
Gourmand parfemi s notama vanilije, kakaa, karamela i meda donose užitak bez grižnje savjesti. Želite li nam se pridružiti u ovom mirisnom ...
Gruba koža na laktovima zahtijeva veliku pažnju: često ostane suha te se – uprkos hidratantnom losionu za tijelo i uljima – ne postiže željeni efekat. Osim toga, na laktovima se gotovo uopšte ne sakuplja masnoća. Laktovi su predodređeni da budu hrapava i suha područja našeg tijela. Međutim, jedan jednostavan kućni tretman sjajno pomaže…
Sve što vam ubuduće treba za mekane laktove, jeste jedan limun!
Presijecite limun te istisnite obe polovine. Stavi polovine na stol te u njih stavite laktove i pritišćite tako lagano oko 10 minuta. Voćna kiselina iz limuna omekšaće gornji grubi dio kože. Na kraju operite detaljno kožu te je posuši.
I ova tri domaća sredstva učiniće tvoje laktove mekanima:
Med: ugrijte 2 kašike livadnog meda u vodenoj kupki na maksimalnoj temperaturi od 40 stepeni te pomiješajte sa 1 kašikom svježe iscijeđenog limuna. Premažite time gruba mjesta te ostavite da djeluje oko 30 minuta. Potom isperite.
Napravite piling od 2 kašike morske vode i 1 kašike maslinova ulja te time istrljaj laktove.
Natrljajte laktove komadom ananasa te isperite nakon pet minuta.
Važno: nakon tretmana nemojte zaboraviti obilno namazati laktove kremom. Naime, voćna kiselina kožu čini još više suhom nego prije.
Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images