LJ&Z i Nestlé poklanjaju: Za ukusnu i uravnoteženu ishranu – novi THOMY Delight

by | 11 Aprila, 2017

Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza Thomy novim prelivom Delight, koji je posan, bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza Thomy.

Foto: Promo

U odnosu na klasičnu majonezu Thomy, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.

Thomy Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezijuma, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu Thomy Delight mogu uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska ishrana postala sastavnim dijelom života.

Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, Thomy Delight olakšaće posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se ni nakon praznika i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj ishrani.

“Pravilna ishrana može da bude sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može da bude dio uravnotežene ishrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporučuje se da većinu masnoća unosimo iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu ishranu”, izjavila je Nataša Šoštarić, diplomirana iženjerka prehrambene tehnologije, nutricionistica.

Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi Thomy Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela:

Foto: Promo

ROLICE OD PATLIDŽANA

Sastojci:
• 1 malo veći patlidžan
• 8 kašika maslinovog ulja
• 4 čena bijelog luka
• 60 g sitno nasjeckanih oraha
• Pola vezice peršuna
• 2 kašike Thomy Delight preliva

Priprema:
1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na osam dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
3. Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čena smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun.
4. Uvijte ih i servirajte.

PREDJELO OD TUNJEVINE, GRAHA I SLANUTKA

Sastojci:
• 230g konzerviranog graha
• 100g slanutka
• Konzerva tunnevine
• Pola glavice crvenog luka
• 0,5 dl maslinovog ulja
• 3 kašike crvenog vina
• Kašika senfa
• Vezica peršuna
• Kašičica sušenog origana
• Krupna morska sol i biber
• Thomy Delight preliv

Priprema:
1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunjevinu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.
2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodajte ulje.
3. Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
4. Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte Thomy Delight i pospite origanom.

Kako do poklona?

Nabrojte nam tri recepta u kojima vi korisite prelive s majonezom ili na bazi majoneze, najoriginalnije među vama nagradićeno Thomy Delight-om!
Pobjedice/ke proglašavamo sutra u podne!

TEKST I FOTO: PR