Topla stopala i cool stil: Zimski must-have za 2024/2025
Kada zima stigne, topla stopala i cool stil postaju neophodni. Tople, udobne čizme su savršen izbor za svaki zimski outfit i hladne dane Kada zima...
Potrebno je:
2 jaja
1 šoljica šećera
1 šoljica mlijeka
1 šoljica ulja
1 šoljica griza
1 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šoljica Kulin džema od kajsija
Priprema:
Umutiti jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta.
U posebnoj posudi izmiješati suhe sastojke: brašno, griz i prašak za pecivo.
U umućena jaja sa šećerom naizmjenično dodavati mlijeko, ulje, mješavinu brašna i griza i Kulin džem od kajsija, lagano mešajući kašikom ili pjenačom (ne mikserom).
U tepsiju koju ste prethodno namastili i posuli brašnom rasporediti dobijenu smjesu i peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Po želji, ispečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu ili glazurom od čokolade.
Kompanija “Bosnaplod” nagradiće jednog čitatelja/čitateljicu slatkim poklon-paketom!
Lajkujte ovu objavu i u komentaru napišite koja je vaša omiljena poslastica koju spremate s džemom!
Dobitnik/ca će biti proglašena u metodom slučajnog izbora!
Sretno svima!
PRIREDIO: S.V.