Kompanija „Soko Štark“, članica Atlantik Grupe, investirala je u novu, najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju Smokija vrijednu 2,5 miliona eura. Ovom investicijom postojeći kapaciteti za proizvodnju Smokija uvećani su za 33 posto. Takođe, na tržište je plasiran i novi proizvod – Smokić, flips sa kikirikijem, koji je namijenjen dječijoj ishrani.
Smokić je obogaćen mješavinom 8 vrsta žitarica, a nastao je kao rezultat praćenja svjetskih trendova i kontinuiranog ulaganja u kvalitet i razvoj. Novi proizvod odlikuje se autentičnim Smoki ukusom, ali i novim, originalnim oblikom i atraktivnim pakovanjem.
Kroz stalna tehnološka unaprjeđenja, osluškujući želje i potrebe potrošača, „Soko Štark“ radi na inoviranju asortimana i proširenju postojećeg portofolija proizvoda, čije su posebne odlike jedinstvene recepture i tehnološki proces proizvodnje – vođen tako da su sačuvana hranljiva svojstva prirodnih sirovina. Agresivniji nastup na postojećim tržištima, samo je logičan nastavak osnovne orijentacije od koje "Soko Štark" ne odstupa, a to je kvalitet.
Da li ste znali?
Nastao 1972. godine, Smoki je prvi proizvedeni flips u jugoistočnoj Evropi, toliko popularan, da je postao generičko ime za grupu flips proizvoda. Pravi se isključivo od najkvalitetnijih prirodnih sirovina – kukuruznog griza, svježe pečenog kikirikija i biljne masnoće, bez bilo kakvih aditiva.