Holivudski producenti žele film o Andreju Pejiću

by | 19 Septembra, 2011
Holivudski producenti veoma su zainteresovani da snime film o neobičnom životnom putu Andreja Pejića, androgenog manekena, čija pojava je izazavala veliku buru u svijetu mode.
Tokom protekle sedmice Andrej je bio jedna od glavnih zvijezda modnih pista Sedmice mode u New Yorku, a nakon svake revije čekalo ga je na desetine znatiželjnih novinara, kojima je Andrej veoma zanimljiv kako zbog svoje pojave tako i zbog uvijek direktnih i provokativnih odgovora. Ovoga puta mnoge je iznenadilo to što je Andrej izjavio da mu je velika želja da se bavi glumom, ali i da postane pravi muški model, koji na revijama neće nositi ženske haljine, već odjeću namijenjenu jačem polu. 
-Volio bih prvo da se etabliram u svijetu muške mode, a zatim da se bavim glumom. Ponude za filmske uloge pristižu, vidjećemo šta će od toga biti – kazao je Pejić. Američki mediji šuškaju i da su producenti zainteresovani da na veliko platno prenesu priču o meteorskom uspjehu momka koji je rođen u Tuzli, odrastao u Australiji, a često posjećuje i Srbiju gdje mu još uvijek živi baka. Spekuliše se i da će glavnu ulogu dobiti upravo Andrej, koji bi tako igrao samog sebe, a film bi se snimao kako na području Bosne i Hercegovine, tako i u Srbiji.