Pogledajte skice: Olivia Palermo predstavlja prvu ready-to-wear kolekciju

by | 12 Decembra, 2019

Olivia Palermo jedna je od prvih žena čiji je jedinstveni stil odijevanja obilježio fenomen street stylea i započeo neku novu modnu eru. Svaka njena odjevna kombinacija iščekivala se s nestrpljenjem, a milioni djevojaka širom svijeta pratile su svaki njen pokret širom otvorenih očiju. Svojim elegantnim i profinjenim stilom odijevanja s ponekim trendy detaljem koji bi nosila na sebi specifičan način, Palermo je plijenila pozornost fotografa kada god bi izašla na ulicu.

Amerikanka je tokom godina stekla status it djevojke, a na osnovu njega nanizala je brojne modne saradnje s velikim modnim imenima.

Bilo da je riječ o tome da se u njihovim kampanjama pojavljivala kao zaštitno lice ili je sarađivala kao dizajnerica, Palermo iza sebe ima saradnje s prestižnim modnim brendovima i kućama, a posebno se pritom ističu one  s Karlom Lagerfeldom, Max&Co, Pretty Balerinas, Bauble Barom i drugima.

No, nakon nebrojenih saradnji s renomiranim modnim imenima, ona se konačno odvažila na vlastitu ready-to-wear kolekciju koju je najavila na svojoj službenoj web stranici.

Kolekcija za proljeće/ljeto 2020. nosi jednostavan i nepretenciozan naziv Olivia Palermo Collection, a biće predstavljena u februaru iduće godine. Za sada je novopečena dizajnerica otkrila tek ovih nekoliko skica modela koji će činiti prvu kolekciju, a ako je suditi po broju obožavateljica njenog stila širom svijeta, sigurni smo da će odjeća s potpisom it djevojke biti rasprodata u rekordnom roku!

Izvor: buro247.hr Foto: Instagram