Snimljena kampanja za 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

by | 15 Oktobra, 2014

Renomirani brand NIVEA, kao vodeći brand u svojoj kategoriji, neprestano i kontinuirano podržava promociju novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca, dok s druge strane afirmiranim uspješnim BH kreatorima daje podršku u nastavku njihovog rada.

33. NIVEA BH FW SA JESEN ZIMA 2014

Banjalučki dizajner Marko Feher, pobjednik prve generacije natječaja za mlade dizajnere “Perwoll New Generation”, s svojom pobjedničkom kreacijom iz kolekcije “Ice Machine”, osmislio je ovogodišnji vizual za najavu jedinstvenog BH modnog događaja 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a koji će se održati od 02.11. – 04.11.2014 godine.

Zaštitno lice Nivea BH Fashion Week Sarajevo za 2014 godinu je mlada i uspješna Ines Jovanović, model agencije Abc Models, koja ovoga puta nosi model od eko kože, što ovoj kampanji daje posebnu notu etičke mode.

Snimanje je bilo postavljeno u studiju Lenke Keleman u Banja Luci. Osim profesionalnog fotografa Saše Savičića, na setu je bio i Peđa Matković zadužen za estetsku pripremu i frizuru.

“Bijela boja predstavlja nevinost, čistoću, jednostavnost u pozitivnim konotacijama, dok u negativnim predstavlja krhkost, izolaciju i hladnoću. Upravo sa ovom kolekcijom sam htio da povežem sva ta emotivna i duhovna stanja, a uz to i da dodam futurističku notu u krojevima. Obzirom da su arhitektura i geometrija smjerovi koji oslikavaju moj pravac u dizajnu, odlučio sam da krojni dijelovi budu u geometrijskim oblicima, te da pokažu stav osobe koja nosi odjeću. A ta osoba ima izražen karakter, elokventna je, ima svoj stav” – rekao je mladi dizajner Marko Feher.

OK 9

Do Markovih kreacija možete doći putem e-maila: [email protected] ili službene Facebook stranice Feher Design.