Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
O kombinaciji čokolade i narandže nema potrebe puno govoriti – savršena je!
Sastojci:
Glazura:
Priprema: Zagrijte rernu na 170°C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Lješnike usitnite u blenderu i pomiješajte ih sa narandžinom korom i ostalim suhim sastojcima. Pomiješajte ulje i sok od narandže. Dobro umutite jaja i šećer. Polako dodajte smjesu sa uljem i dobro izmiješajte. Potom dodajte suhe sastojke i lagano miješajte. Pecite oko 55 minuta. Gotov kolač prelijte sa 5 kašika soka. Ostatak soka od narandže kuhajte na laganoj vatri. Stavite čokoladu u malu zdjelu, prelijte sokom od narandže i promiješajte. Stavite u frižider na 20 minuta. Prelijte preko kolača i poslužite.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock