Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
200 g šećera
2 dl vode
100 g čokolade
100 g margarina
300 g mljevenog keksa
140 g kokosa
150 eurokrema
Priprema:
1. U šerpi sjediniti vodu i šećer pa kuhati dok ne proključa. Izmaći sa ringle te dodati izlomljenu čokoladu i margarin pa miješati dok se ne rastope.
2. Zatim dodati mljeveni keks i 100 g kokosa pa dobro izmiješati da bi se dobila kompaktna smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Od pripremljene mase ručno oblikovati kuglice veličine oraha pa ih uvaljati u preostali kokos. U sredini svake kuglice prstom napraviti udubljenje pa ispuniti eurokremom.
4. Pripremljena gnijezda ostaviti na hladnom da se stegnu.
Izvor: Bakini slatkiši