Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Poslastica od krušaka svidjeće se svima koji vole slatkast ukus voća i meda. Pripremili smo vam neobičan recept za punjene kruške.
Sastojci:
2 zrele kruške
2 1/2 kašike meda
pola kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraha
1/2 šolje jogurta
1 vanilin-šećer
2 kašike sjeckanih oraha
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Kruške isijecite na pola i izdubite sredinu. Pleh obložite papirom za pečenje, stavite kruške na pleh i premažite ih medom i pospite ih cimetom i muskatnim oraščićem. Možete dodati i suho voće, po želji. Pecite 30 minuta i izvadite da se hlade.
Dok se kruške hlade, napravite smjesu od jogurta, vanilin-šećera i oraha i napunite kruške.
lepotaizdravlje.rs
Foto: Guliver/Getty Images