Jaja u šnicli

by | 5 Januara, 2015

Clipboard28

Recept dana
Donosimo vam recept za jaja u šnicli

Sastojci:

  • 4 kuhana jajeta
  • 4 svinjske šnicle od buta
  • 1/2 kesice praška za supu od pečuraka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • ulja po potrebi
  • soli i bibera po ukusu
  • 3 dl vode

Priprema:
1. Šnicle posoliti i pobiberiti po ukusu, prekriti ih kuhinjskim najlonom i rastanjiti kuhinjskim čekićem.
2. Jaja tvrdo skuhati, pa ih po dužini presjeći napola. Polutke jaja, okrenutih žumanjaka nadolje, staviti na šnicle. Saviti krajeve šnicli, urolati i učvrstiti čačkalicom.
3. U šerpu sipati 3 dl vode i ostaviti da provri, sipati prašak za supu od pečuraka i izmiješati žicom, te smanjiti temperaturu.
4. Zatim zagrijati malo ulja, ispržiti rolnice sa svih strana, dodati ih u šerpu sa sosom, te na umjerenoj teperaturi ostaviti da se meso ukrčka oko 30 minuta.
5. Na kraju izvaditi rolnice i ostaviti ih sa strane, a u sos u kojem su se krčkale dodati kiselu pavlaku i promiješati.
6. Sosom preliti rolnice i služiti toplo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept