Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Recept dana…
Donosimo vam recept za jaja u šnicli
Sastojci:
Priprema:
1. Šnicle posoliti i pobiberiti po ukusu, prekriti ih kuhinjskim najlonom i rastanjiti kuhinjskim čekićem.
2. Jaja tvrdo skuhati, pa ih po dužini presjeći napola. Polutke jaja, okrenutih žumanjaka nadolje, staviti na šnicle. Saviti krajeve šnicli, urolati i učvrstiti čačkalicom.
3. U šerpu sipati 3 dl vode i ostaviti da provri, sipati prašak za supu od pečuraka i izmiješati žicom, te smanjiti temperaturu.
4. Zatim zagrijati malo ulja, ispržiti rolnice sa svih strana, dodati ih u šerpu sa sosom, te na umjerenoj teperaturi ostaviti da se meso ukrčka oko 30 minuta.
5. Na kraju izvaditi rolnice i ostaviti ih sa strane, a u sos u kojem su se krčkale dodati kiselu pavlaku i promiješati.
6. Sosom preliti rolnice i služiti toplo.