Jesenja musaka

by | 3 Novembra, 2013

jesenja-musaka

Potrebno:

  • 8 većih pečenih paprika roga
  • 1 srednji patlidžan
  • 3 jajeta
  • ulje
  • 200 g brašna
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mrkva
  • 60 g tarane
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • mješavina začina

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 2 dl mljeka

Priprema:
1. Pečene paprike oguliti i očistiti od peteljki i sjemena. Potom ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
2. Patlidžan oprati i zajedno sa korom isjeći na tanje kolutove. Zatim ga posoliti i sačekati da pusti sok. Uvaljati ga u brašno, pa u umućena jaja i pržiti dok ne porumeni.
3. Crni luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende pa sve zajedno propržiti na malo ulja. Dodati mljeveno meso te i njega propržiti da promijeni boju. Zatim sipati sok od paradajza, mljevenu papriku i malo vode po potrebi pa dinstati dok meso napola ne omekša. Nakon toga posuti taranom, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno obložiti polovinom fileta pohovanih paprika. Preko nje rasporediti polovinu fila od mesa i prekriti ga pohovanim patlidžanom. Potom nanijeti preostali fil od mesa i prekriti drugom polovinom paprika.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mljeko te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept