Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (4 porcije):
700 g juneće lopatice
2 glavice luka, sitno nasjeckati
3 mrkve, nasjeći na kolutiće
2 kašičice soli, malo bibera
1 kašičica mljevenog kima
1 kašičica mljevene crvene paprike
2 lista lovora
5 1/2 šolja vode
3 šolje riže
1 mala glavica bijelog luka
1 kašičica mljevenog korijandera
po izboru, ljuta papričica
Priprema:
S mesa uklonite masni dio i nasijecite ga na kockice. Dinstajte sedam minuta na vrućem ulju, pa dodajte luk. Kratko dinstajte, a zatim dodajte mrkvu, kašičicu soli, biber, crvenu papriku, kim i lovor.
Dinstajte nekoliko minuta i potom zalijte s dvije šolje šalicama vruće vode. Lagano kuhajte 45 minuta, a zatim ubacite rižu, kašičicu soli i ako želite, ljutu papričicu. Dodajte četiri šolje vode, prokuhajte, pa smanjite i kuhajte još desetak minuta (dok tekućina ne ispari).
Dodajte zdrobljenu glavicu bijelog luka, kašičicu korijandra i kuhajte još kratko dok riža ne bude gotova. Poslužite toplo.
Izvor: kaufland.hr