Lazanje s korama od špinata

by | 2 Januara, 2014

Britney Spears

Sastojci:

  • 300 g kora za lazanje od špinata
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 100 g suhog vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 3 dl soka od paradajza
  • 40 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 100 g mocarele
  • 250 g kačkavalja
  • mješavina začina
  • origano
  • ulje

Priprema:

1. Crni luk i suhi vrat isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati meso te i njega kratko propržiti da promijeni boju. Potom sipati sok od paradajza i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj kuhanja dodati suhi vrat.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati sjeckanu mocarelu i začine po ukusu pa miješati da se sir otopi.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kora za lazanje od špinata. Premazati ih sa malo fila od mesa, potom preliti s malo bešamel sosa i posuti s malo kačkavalja. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Posljednji red kora za lazanje preliti bešamel sosom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept