Pohovane dagnje

by | 27 Oktobra, 2013

pohovane-dagnje

Potrebno:

  • 400 g očišćenih dagnji
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • 1 limun
  • mješavina začina
  • ulje

Za preljev:

  • 200 g feta sira
  • 2 kašike pavlake
  • 1 dl jogurta
  • 50 g zelenih maslina bez koštica

Priprema:

1. Dagnje začiniti po ukusu. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
2. Kratko ih pržiti u vrelom ulju dok ne porumene. Nakon toga ih vaditi na papirnu salvetu da se ocijede od suvišne masnoće.
3. Posebno pripremiti preljev: umutiti feta sir, pavlaku i jogurt te dodati sitno sjeckane masline i promiješati.
4. Prohlađene pohovane školjke poprskati sokom od limuna i preliti pripremljenim umakom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept