Rižoto od tikve i špinata

by | 27 Novembra, 2019

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 tikva
3/4 kašičice soli
3/4 kašičice mljevenog crnog bibera
4 šolje povrtnog temeljca
1 šolja vode
500 g svježeg mladog špinata ili paketić zamrznutog
4 kašike maslaca
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
2 šolje riže
1 šolja bijelog vina
100 g parmezana
nekoliko listića svježe žalfije
malo mljevenog muškatnog oraščića
1/4 šolje tostiranih

Priprema: 

Zagrijte dvije kašike maslinovog ulja na tavi i pržite pola tikve nasječene na kockice. Posolite, dodajte biber te je premjestite u zdjelu sa strane. Na tavi sada dinstajte ostatak tikve, a kad omekša, preselite je u veću posudu, prelijte temeljcem i pustite neka vrije.

U tavu dolijte ulja i kad se zagrije, na njemu dinstajte špinat dok listovi povenu. Maknite ga na stranu. Otopite maslac pa na njemu dinstajte luk i bijeli luk. Dodajte rižu, posolite, pobiberite i miješajte dok joj rubovi postanu prozirni. Dodajte vino i žalfiju, dinstajte dok se upije.

Temeljac s bundevom procijedite i dodajte ga pomalo riži. Dodajte i pola popržene tikve i tako dok potrošite temeljac i dok riža omekša. Tada umiješajte još maslaca, parmezan, tostirane pinjole, muškatni oraščić, špinat i ostatak tikve te poslužite.

Izvor: 24sata.hr