Teleći ražnjići s kobasicama

by | 28 Novembra, 2013

teletina2

Sastojci:

  • 800 g telećeg mesa od buta
  • 250 g roštilj kobasica
  • 40 g senfa
  • 200 g slanine u listovima
  • 1 kg tikvica
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Teleće meso isjeći na šnicle i istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso.
2. Šnicle začiniti po ukusu i premazati senfom.
3. Na svaku šniclu uzdužno staviti po jednu kobasicu a zatim meso urolovati.
4. Punjene rolnice isjeći na parčad debljine 2 cm pa svako parče obložiti listom slanine.
5. Tikvice oprati te ih zajedno s ljuskom isjeći na krugove. Potom polovinu krugova isjeći napola.
6. Ljubičasti luk isjeći na šira rebarca.
7. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmjenično polukrug tikvice, komad ljubičastog luka, rolnicu teletine… dok se ne utroši pripremljeni materijal.
8. Oblikovane rašnjiće zajedno s kolutovima tikvica peći na roštilju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept