Teletina u sosu od ajvara

by | 2 Novembra, 2013

teletina

Sastojci:

  • 500 g telećeg mesa od buta
  • 250 g šampinjona
  • 1 manji praziluk
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 4 kašike soja sosa
  • 4 kašike pikantnog ajvara
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 1 kašičica senfa, ulje
  • 2 češnja bijelog luka
  • mješavina začina

Priprema:
1. Teleće meso isjeći na štapiće, šampinjone na četvrtine, praziluk i crni luk na kockice, a bijeli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i bijeli luk, a zatim dodati teletinu te i nju kratko propržiti da promjeni boju. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omeša.
3. Potom dodati šampinjone, soja sos, ajvar, senf i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustinu. Posuti peršunom.
4. Gotovo jelo po želji možete uviti u list slanine poslužiti uz pire krompir.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept