Jesenja delikatesa – krem supa od kestena

by | 14 Oktobra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
500 g kuhanog i očišćenog kestena
50 g putera
2 kašike ulja
1 glavica crvenog luka
1 ½ l supe od povrća
250 ml vrhnja za kuhanje
so, bibera

Priprema:
1. Na ugrijanom ulju prodinstati sitno sjeckan crveni luk da postane staklast i mekan.
2. Dodati očišćen kesten i preliti supom pa kuhati desetak minuta dok ne provri.
3. Zatim, štapnim mikserom usitniti sastojke da se dobije glatka struktura.
4. Dodati pavlaku za kuhanje i začiniti prema ukusu pa vratiti na vatru da proključa.
5. Skloniti čim provri pa poslužiti nakon par minuta.
6. Po želji, u supu dodati još po koji kuhani kesten. Dekorisati peršunovim listom i služiti uz prepečen hljeb ili krutone.

IZVOR: POŠALJI RECEPT