Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za fil:
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu brašna i šećer. Sastojke izmešati i testo ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati 250 g brašna, dodati nadošao kvasac, omakšao margarin i sir. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1,5 cm. Okruglim kalupom željene veličine vaditi krugove od testa. Središnji deo krugova malo pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
4. Krofne pržiti na vrelom ulju dok ne porumene i potom ih vaditi na papirnu salvetu kako bi se ocedile od suvišne masnoće. Ostaviti ih da se prohlade, a zatim na središnji deo staviti po kašiku pripremljenog fila.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept