Musaka od šampinjona

by | 16 Oktobra, 2013

Musaka-Od-Sampinjona

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 2 glavice luka
  • 100 g bekon slanine
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 tost hljeb
  • 4 dl mlijeka
  • 2 dl pavlake
  • 3 jajeta
  • 2 pakovanja tost sira
  • 1/2 veze peršuna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C

Priprema:

1. Šampinjone isjeći na listove, slaninu na štapiće, a crni luk, peršun i bijeli luk sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, crni i bijeli luk, a zatim dodati šampinjone. Sve zajedno dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a pred kraj dodati peršun i začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu premazati uljem, dno prekriti kriškama tosta prethodno umočenog u mlijeko, preko nanijeti sloj pripremljenog fila od šampinjona, prekriti listovima sira, postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, te završiti tostom.
4. Posebno umutiti ostatak mlijeka, jaja i pavlaku. Dobijenu mješavinu preliti preko musake i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana