Punjeni praziluk

by | 8 Augusta, 2014

Clipboard072

Sastojci:

  • 2 deblja praziluka
  • 200 g ovčijeg sira
  • 100 g margarina
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 veza peršuna
  • mljeveni kim
  • so, biber

Priprema:
1. Praziluk očistiti i bijeli dio isjeći na komade dužine 10 cm.
2. Unutrašnjost bijelog dijela istisnuti tako da ivice praziluka ostanu debljine 0,5 cm.
3. Ovčiji sir izgnječiti, dodati margarin i dobro umutiti kako bi se dobila kremasta masa.
4. Zatim dodati sitno sjeckan peršun, ljutu papričicu, izgnječen bijeli luk i mljeveni kim po ukusu. Začiniti i polako promiješati.
5. Pripremljenim filom od sira napuniti unutrašnjost praziluka i ostaviti u frižider da se stegne. Potom ga isjeći na kolutove i služiti.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept