Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Praziluk očistiti i bijeli dio isjeći na komade dužine 10 cm.
2. Unutrašnjost bijelog dijela istisnuti tako da ivice praziluka ostanu debljine 0,5 cm.
3. Ovčiji sir izgnječiti, dodati margarin i dobro umutiti kako bi se dobila kremasta masa.
4. Zatim dodati sitno sjeckan peršun, ljutu papričicu, izgnječen bijeli luk i mljeveni kim po ukusu. Začiniti i polako promiješati.
5. Pripremljenim filom od sira napuniti unutrašnjost praziluka i ostaviti u frižider da se stegne. Potom ga isjeći na kolutove i služiti.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept