Gazpacho: Osvježavajuća hladna supa od paradajza
Iako je poznata kao ljetna supa, gazpacho je savršena i za zimu. Osvježite svoje tijelo zdravom kombinacijom paradajza, krastavca i začina Iako je...
SASTOJCI:
1/2 šolje amarantha
2,5 šolje vode brusnice ili grožđice
1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
1. U šerpicu nasuti hladnu vodu i u nju staviti amaranth koji je prethodno propran u cjediljci. Kuhati do vrenja, a zatim još 20 minuta na blažoj temperaturi, pa dodati vanilin šećer i brusnice ili grožđice, isjeckane po vlastitoj želji.
2. Isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno da stoji 10 minuta.
(Recept Sabine Bulić iz Tuzle)
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
www.facebook.com/Posalji-recept-BiH
IZVOR: POPŠALJI RECEPT