Za japanski cheesecake biće vam potrebna samo tri sastojka, koja većina nas već ima u svojim kuhinjama. Sprema se veoma jednostavno, izuzetno je ukusan i mek kao duša. Probajte ovu jedinstvenu poslasticu i otkrijte zašto je ovim desertom oduševljen cijeli svijet.
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
3 jajeta
120 g bijele čokolade
120 g neslanog krem sira sobne temperature
Priprema:
1. Na samom početku odvojte žumanca od bjelanjaka. Bjelanjke odložite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrijala. Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo ohladi, pomiješajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmješajte špatulom. Izvadite bjelanke iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst snijeg.
2. Zatim pomiješajte plastičnom špatulom snijeg od bjelanjaka i fil od krem sira i čokolade, baš kao što je prikazano u video tutorijalu na kraju teksta.
3. Dobijenu smjesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, da kolač tokom pečenja ne popuca.
4. Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
5. Izvadite kolač iz rerne, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu ili na neki drugi način po vašoj želji. Ako želite da upotpunite ovu poslasticu nekim dodacima, šumsko voće će biti savršen izbor.
Sve navedene korake možete utvrditi u video tutorijalu koji sledi.