Baš kada smo pomislili da pizza ne može da postane fenomenalnija… Ovog puta nam stiže u šolji i pravi se, bukvalno, za dvije minute. Zvuči nevjerovatno, ali probajte i uvjerićete se – ne samo da je ukusna, već je i mnogo sočnija od one koja se prodaje na komad.
Sve što će vam trebati da pripremu ovog gurmanluka jeste jedna šolja, kašika i sastojci koje sigurno već imate kod kuće. Sam proces “bućkanja” sastojaka oduzeće vam otprilike minut, a isto toliko traje i pečenje.
Znamo, zvuči kao bajka, i upravo zato je ovo trenuto najpopularniji recept na internetu.
Potrebno je:
– 4 kašike brašna
– 1/4 kašičice praška za pecivo
– prstohvat sode bikarbone
– 1/4 kašičice soli
– 3 kašike mlijeka
– 1 kašika maslinovog ulja
– 1 kašika sosa od paradajza
– 1 prepuna kašika rendanog kačkavalja
– 5 listića mini kobasice
– 1/2 kašičice mješavine začina (origano, bosiljak, biber ili začini po želji)
Priprema:
– Prvo pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so, pa u to dodajte mlijeko i ulje, pa viljuškom sve ulupajte da se dobije tijesto.
Preko tijesta stavite paradajz sos, sir, kobasicu (ili bilo koje suhomesnato) i pospite sve začinima. Ubacite u mikrovalnu na minut i 10-20 sekundi, ili dok ne primijetite da se po topingu javljaju oni predivni mjehurići.
Uzmite kašiku, sipajte sebi jogurt i uživajte u najbržem i najukusnijem doručku!