Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vaša jela pretvoriti u remek-djela kulinarstva. Čak i najobičnija jela uz pomoć posebnih trikova mogu postati pravi specijaliteti.
Primijenite savjete vrhunskih kulinarskiih stručnjaka i uživajte u pripremi pravih umjetničkih djela.
1. “Što je jelo manje veličine, temperatura pečenja treba biti veća. Na primjer, ja pripremam čokoladne kolačiće na 260 C za samo 4 minuta. Rezultati su savršeni!”, Džim Lehi, pekara Salivan Street u Njujorku.
2. “Začine čuvajte na hladnom, tamnom mjestu, nikako blizu šporeta. Začinsko bilje će izgubiti ukus usljed vlage, svjetlosti i toplote”, Rik Tramonto, Tramotno’s Steak & Seafood u Ilinoiosu.
3.”Ako pripremate jelo za važne goste, šefa ili za partnera/partnerku, nikada nemojte isprobavati novi recept i nove sastojke u isto vrijeme”, Markus Semjuelson, Red Rooster u Njujorku.
4. “Pastu kuvajte jedan minut kraće nego što piše na pakovanju, a ostatak vremena je pomiješajte u tiganju sa sosom”, Mario Batali, Iron Chef America.
5. “Poslije pripreme jaja na oko, u tiganj sipajte vinsko sirće, a zatim tim sosom prelijte ispržena jaja, to će dati potpuno drugu dimenziju jelu”, Didije Elena, kuvar iz Njujorka.